رسانه اجتماعی - تحلیلی بازار سرمایه

سودآوری، موتور پویایی صنایع روغن نباتی
اهمیت : مهم

28

روغن خوراکی از جمله تولیداتی در صنایع غذایی است که حرف و حدیث‌های زیادی را در این چند سال به همراه داشته است. از سروصدای روغن پالم گرفته تا تبلیغات علیه مصرف بالای روغن و بازگشت به مصرف روغن‌های قدیمی و دست‌ساز خانگی. در حاشیه‌های مصرف روغن خوراکی، کمتر به تولید آن پرداخته می‌شود؛ تولیدکنندگانی که از سود پایین تولید روغن‌کشی می‌گویند و مشابه بسیاری از تولیدکنندگان صنایع غذایی درگیر مشکلات نقدینگی شده‌اند؛ اصلی‌ترین بحث در این صنعت بالا بردن سطح کیفی آن است.
نهایت‌نگر:

به گزارش پایگاه خبری گسترش صمت:

جواد محرمخانی، کارشناس تولید روغن خوراکی درباره ظرفیت های تولیدی این صنعت به صمت گفت: قیمت هر کیلو دانه روغنی برای تولید روغن ۱۴۵۰ تومان است که از تولید نهایی این مقدار دانه روغنی این مقدار ۳۰ تا ۴۰هزار تومان به تولیدکننده می رسد.

به عبارتی سود حاصل برای تولیدکننده ۳درصد است. از این نظر به لحاظ مقیاس تولید شرایط این صنعت برای تولیدکنندگان مناسب نیست. به علاوه اینکه هزینه های دیگری همچون حقوق کارگران و تعمیر و نوسازی قطعات، دستگاه ها، ماشین آلات و دیگر هزینه ها برای صنعتگر وجود دارد.

محرمخانی افزود: در گذشته وضعیت تولیدی برای صنعتگران روغن خوراکی مناسب بود و سود حاصل برای تولیدکننده تا ۷درصد می رسید که این میزان درحال حاضر به ۸/۲ درصد کاهش یافته است. وی با اشاره به تامین قطعات و ماشین آلات دستگاه های روغن کشی گفت: قطعات دستگاه های روغن کشی گران شده و بیشتر قطعات هم واردات می شود. با این حال قابل دسترسی است.

این کارشناس تولید روغن خوراکی درباره مشکلات صنعتگران این بخش ابراز کرد: واردات روغن خام به کشور زیاد است و این موضوع تولیدکنندگان را با مشکل روبه رو می کند. سالانه در حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار تن در کشور روغن خوراکی مصرف می شود که از این مقدار ۳۰درصد در داخل، تولید و بقیه از خارج کشور وارد می شود. واردات روغن هم از کشورهای برزیل، ترکیه و آرژانتین انجام می شود.

وی با اشاره به مواد اولیه در تولید روغن گفت: سویا، کلزا، آفتابگردان و تا حدی روغن پالم در تولید روغن خوراکی استفاده می شود. در گذشته از پالم بیشتر استفاده می شد ولی به دلیل ضررهای آن، این ماده اولیه کمتر وارد کشور می شود.

محرمخانی درباره گستره تولیدی های روغن خوراکی نیز بیان کرد: در کشور ۶ کارخانه بزرگ روغن کشی وجود دارد که در شهرهای تهران، کرمانشاه، علی آباد کتول، خراسان، نیشابور و میمه اصفهان است. بقیه روغن کشی ها یا تعطیل شده اند یا اینکه مدتی فعالیت دارند و بعد از مدتی دست از فعالیت می کشند. با این حال کارخانه های تصفیه و بسته بندی روغن خوراکی در کشور زیاد است که به حدود ۲۰ عدد می رسد.

سود ۳درصد حاصل از تولید به لحاظ اقتصادی مناسب نیست و بازدهی باید بالای ۱۰درصد باشد تا یک فعالیت صنعتی مناسب برآورد شود.

ابوالحسن خلیلی، عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران و دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران٬ درباره مواد اولیه تولید در صنعت روغن خوراکی گفت: مواد اولیه این صنعت تا ۹۵درصد حاصل واردات است. در گمرگ هم کیفیت مواد اولیه تولید خوراکی بررسی و بعد از کنترل ترخیص می شود.

وی درباره ماشین آلات تولید روغن خوراکی نیز بیان کرد: دستگاه ها و تجهیزات با توجه به فرمولاسیون روغن های خوراکی مشخص می شوند و نسبت به نوسازی و تجهیز آنها اقدام می شود. به طور معمول بعد از چند سال تولید، خطوط تولید روغن خوراکی بازسازی می شود. بنابراین تجهیز خطوط تولید فرآیندی پویا است؛ هر چند نمی توان گفت نیازی به نوسازی نداریم. به علاوه اینکه واحدهای تولیدی همیشه نیازمند نوسازی ماشین آلات ساخت هستند.

خلیلی با اشاره به مشکلات صنعت تولید روغن خوراکی گفت: با توجه به شرایط رکود اقتصادی به طور طبیعی این صنعت هم گرفتار پاره ای از مشکلات شده؛ چراکه عرضه بیش از تقاضا است. به علاوه اینکه مشکلات سرمایه در گردش و کمبود نقدینگی هم گریبانگیر صنعتگران است.

وی با اشاره به واردات مواد اولیه روغن خام گفت: روغن خام از امریکای جنوبی، روسیه، اوکراین، مالزی و اندونزی وارد کشور می شود. با این حال مواد و ترکیبات دیگر در تولید روغن همچون مواد افزودنی در داخل هم تولید می شود.

آن طور که محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی به خبرگزاری صدا وسیما گفته است ۱۰درصد نیاز بازار به روغن خوراکی در داخل تولید و تامین می شود. از آنجایی که ماده اولیه تولید روغن، دانه های روغنی است باید کشت این محصولات هم برای کشاورز اقتصادی شود و هم برای صنعتگر و تولیدکننده، سودآور. این مهم آنجا بیشتر به چشم می آید که صنعتگران این ماده غذایی از پایین بودن سود خود در تولید روغن می گویند.

باید قیمت خرید تضمینی دانه های روغنی با توجه به تورم سالانه و نرخ تسهیلات بانکی به گونه ای طراحی شود که قیمت تمام شده تولید داخلی با نمونه وارداتی قابل رقابت باشد. به علاوه اینکه راهکارهای مدیریت قیمت تمام شده تولید دانه های روغنی در داخل باید با قیمت وارداتی قابل رقابت بوده و فاصله قیمتی قابل توجهی نداشته باشد.


برچسب‌ها:

نظر کارشناس: تاثیر این خبر بر نمادهای , و ، منفی خواهد بود.
یکی از مواردی که چرخ صنعت روغنکشی را می چرخاند٬ تصمیم گیری دولت در مورد واردات روغن خام است. بهتر است که به جای آن دانه های روغنی وارد شود و بهتر از آن دادن تسهیلات به کشاورزان جهت کشت دانه های روغنی می باشد.

روغن خوراکی از جمله تولیداتی در صنایع غذایی است که حرف و حدیث‌های زیادی را در این چند سال به همراه داشته است. از سروصدای روغن پالم گرفته تا تبلیغات علیه مصرف بالای روغن و بازگشت به مصرف روغن‌های قدیمی و دست‌ساز خانگی. در حاشیه‌های مصرف روغن خوراکی، کمتر به تولید آن پرداخته می‌شود؛ تولیدکنندگانی که از سود پایین تولید روغن‌کشی می‌گویند و مشابه بسیاری از تولیدکنندگان صنایع غذایی درگیر مشکلات نقدینگی شده‌اند؛ اصلی‌ترین بحث در این صنعت بالا بردن سطح کیفی آن است.
نهایت‌نگر:

به گزارش پایگاه خبری گسترش صمت:

جواد محرمخانی، کارشناس تولید روغن خوراکی درباره ظرفیت های تولیدی این صنعت به صمت گفت: قیمت هر کیلو دانه روغنی برای تولید روغن ۱۴۵۰ تومان است که از تولید نهایی این مقدار دانه روغنی این مقدار ۳۰ تا ۴۰هزار تومان به تولیدکننده می رسد.

به عبارتی سود حاصل برای تولیدکننده ۳درصد است. از این نظر به لحاظ مقیاس تولید شرایط این صنعت برای تولیدکنندگان مناسب نیست. به علاوه اینکه هزینه های دیگری همچون حقوق کارگران و تعمیر و نوسازی قطعات، دستگاه ها، ماشین آلات و دیگر هزینه ها برای صنعتگر وجود دارد.

محرمخانی افزود: در گذشته وضعیت تولیدی برای صنعتگران روغن خوراکی مناسب بود و سود حاصل برای تولیدکننده تا ۷درصد می رسید که این میزان درحال حاضر به ۸/۲ درصد کاهش یافته است. وی با اشاره به تامین قطعات و ماشین آلات دستگاه های روغن کشی گفت: قطعات دستگاه های روغن کشی گران شده و بیشتر قطعات هم واردات می شود. با این حال قابل دسترسی است.

این کارشناس تولید روغن خوراکی درباره مشکلات صنعتگران این بخش ابراز کرد: واردات روغن خام به کشور زیاد است و این موضوع تولیدکنندگان را با مشکل روبه رو می کند. سالانه در حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار تن در کشور روغن خوراکی مصرف می شود که از این مقدار ۳۰درصد در داخل، تولید و بقیه از خارج کشور وارد می شود. واردات روغن هم از کشورهای برزیل، ترکیه و آرژانتین انجام می شود.

وی با اشاره به مواد اولیه در تولید روغن گفت: سویا، کلزا، آفتابگردان و تا حدی روغن پالم در تولید روغن خوراکی استفاده می شود. در گذشته از پالم بیشتر استفاده می شد ولی به دلیل ضررهای آن، این ماده اولیه کمتر وارد کشور می شود.

محرمخانی درباره گستره تولیدی های روغن خوراکی نیز بیان کرد: در کشور ۶ کارخانه بزرگ روغن کشی وجود دارد که در شهرهای تهران، کرمانشاه، علی آباد کتول، خراسان، نیشابور و میمه اصفهان است. بقیه روغن کشی ها یا تعطیل شده اند یا اینکه مدتی فعالیت دارند و بعد از مدتی دست از فعالیت می کشند. با این حال کارخانه های تصفیه و بسته بندی روغن خوراکی در کشور زیاد است که به حدود ۲۰ عدد می رسد.

سود ۳درصد حاصل از تولید به لحاظ اقتصادی مناسب نیست و بازدهی باید بالای ۱۰درصد باشد تا یک فعالیت صنعتی مناسب برآورد شود.

ابوالحسن خلیلی، عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران و دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران٬ درباره مواد اولیه تولید در صنعت روغن خوراکی گفت: مواد اولیه این صنعت تا ۹۵درصد حاصل واردات است. در گمرگ هم کیفیت مواد اولیه تولید خوراکی بررسی و بعد از کنترل ترخیص می شود.

وی درباره ماشین آلات تولید روغن خوراکی نیز بیان کرد: دستگاه ها و تجهیزات با توجه به فرمولاسیون روغن های خوراکی مشخص می شوند و نسبت به نوسازی و تجهیز آنها اقدام می شود. به طور معمول بعد از چند سال تولید، خطوط تولید روغن خوراکی بازسازی می شود. بنابراین تجهیز خطوط تولید فرآیندی پویا است؛ هر چند نمی توان گفت نیازی به نوسازی نداریم. به علاوه اینکه واحدهای تولیدی همیشه نیازمند نوسازی ماشین آلات ساخت هستند.

خلیلی با اشاره به مشکلات صنعت تولید روغن خوراکی گفت: با توجه به شرایط رکود اقتصادی به طور طبیعی این صنعت هم گرفتار پاره ای از مشکلات شده؛ چراکه عرضه بیش از تقاضا است. به علاوه اینکه مشکلات سرمایه در گردش و کمبود نقدینگی هم گریبانگیر صنعتگران است.

وی با اشاره به واردات مواد اولیه روغن خام گفت: روغن خام از امریکای جنوبی، روسیه، اوکراین، مالزی و اندونزی وارد کشور می شود. با این حال مواد و ترکیبات دیگر در تولید روغن همچون مواد افزودنی در داخل هم تولید می شود.

آن طور که محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی به خبرگزاری صدا وسیما گفته است ۱۰درصد نیاز بازار به روغن خوراکی در داخل تولید و تامین می شود. از آنجایی که ماده اولیه تولید روغن، دانه های روغنی است باید کشت این محصولات هم برای کشاورز اقتصادی شود و هم برای صنعتگر و تولیدکننده، سودآور. این مهم آنجا بیشتر به چشم می آید که صنعتگران این ماده غذایی از پایین بودن سود خود در تولید روغن می گویند.

باید قیمت خرید تضمینی دانه های روغنی با توجه به تورم سالانه و نرخ تسهیلات بانکی به گونه ای طراحی شود که قیمت تمام شده تولید داخلی با نمونه وارداتی قابل رقابت باشد. به علاوه اینکه راهکارهای مدیریت قیمت تمام شده تولید دانه های روغنی در داخل باید با قیمت وارداتی قابل رقابت بوده و فاصله قیمتی قابل توجهی نداشته باشد.


برچسب‌ها:

نظر کارشناس: تاثیر این خبر بر نمادهای , و ، منفی خواهد بود.
یکی از مواردی که چرخ صنعت روغنکشی را می چرخاند٬ تصمیم گیری دولت در مورد واردات روغن خام است. بهتر است که به جای آن دانه های روغنی وارد شود و بهتر از آن دادن تسهیلات به کشاورزان جهت کشت دانه های روغنی می باشد.
1394/10/06
0
/
1
یک دقیقه وقت دارید؟
شما تنها یک قدم با به اشتراک گذاشتن اولین ایده خود فاصله دارید. برای انتشار مطالب خود در ارشن، لطفا ثبت‌نام خود را تکمیل کرده و شماره‌ی همراه خود را فعال نمایید.
تکمیل پروفایل
نمایش {{content.commentsTotal - content.comments.length}} نظر قبلی
علت امتیاز منفی

×
بله
خیر
تغییرات شاخص
شاخص کل
{{tepix.change}}
{{tepix.index}}
وضعیت بازار : {{closedTitle(tepix.isClosed)}}
شاخص کل
{{tepix.change}}
{{tepix.index}}
فرابورس
{{absValueChange(tepix.faraBourseChange)}}
{{tepix.faraBourseIndex}}
شاخص 50 شرکت
{{absValueChange(tepix.companyFiftyChange)}}
{{tepix.companyFiftyIndex}}
شاخص آزاد شناور
{{absValueChange(tepix.freeFloatChange)}}
{{tepix.freeFloatIndex}}
شاخص مالی
{{absValueChange(tepix.financialChange)}}
{{tepix.financialIndex}}
شاخص صنعت
{{absValueChange(tepix.indastryChange)}}
{{tepix.indastryIndex}}
2222
33333